You are not connected. Please login or register

Dëgjimi me zë të lartë i muzikës shkakton humbjen e dëgjimit

Shko poshtë  Mesazh [Faqja 1 e 1]

onestar


Fillestar
Fillestar


Nëntëekspertë nga Këshilli evropian për identifikimin e kërcënimeve të rejamjekësore ndaj njerëzimit kanë konfirmuar atë që mendja e shëndoshë ithotë secilit pronar të audio player-ëve, dëgjimi me zë të lartë imuzikës mund të sjell deri tek dëmtimi serioz i shqisës së dëgjimit.

Personattë cilët gjatë çdo jave vetëm pesë orë dëgjojnë muzikë me zë të lartënë audio player-ët e tyre mobil sigurisht dëmtojnë përgjithmonë shqisëne tyre të dëgjimit. Këtë të dhënë e ka publikuar Këshillinëntë-anëtarësh shkencor për kërcënimet ekzistuese mjekësore dhe ato qëpriten të vijnë nga zbulimet e mëtutjeshme i cili ka theksuar sedëmtimet të cilat i bëhen dëgjimit tek personat e rinj mund të vërehenvetëm në moshë më të vjetër.

Nga ana tjetër, studimi i njëjtë kadëshmuar që dëgjimi i pajisjeve mobile audio mund të jetë veçanërisht idobishëm gjatë kryerjes së punëve të mërzitshme apo atyre që përsëritennë detyra të caktuara, por ka tërhequr vëmendjen se dëgjimi i muzikësnë këtë mënyrë mund të jetë potencialisht i rrezikshëm gjatë kryerjessë punëve që lypin shumë përqendrim.

Sido që të jetë, sigurishtedhe adhuruesve më të flaktë të ‘muzikës në lëvizje” u është e qartë sedëgjimi i muzikës nuk mund të jetë i mirë për shëndet, e këtë tash ekanë dëshmuar edhe shkencëtarët.

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye  Mesazh [Faqja 1 e 1]

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi